رونمایی از پروژه های داده محور و پلتفرم یکپارچه پرداخت شهری
به گزارش وبلاگ پردیس وب، آیین رونمایی از پروژه های شاخص مرکز آمار و رصد شهری و سامانه یکپارچه خدمات پرداخت شهر (شهرپی) روز 25 آذر با حضور شهردار تهران برگزار شد. دکتر پیروز حناچی در این مراسم رونمایی پروژه های مرتبط با برنامه تهران هوشمند و استفاده از داده و فناوری های نوین در مدیریت شهر را عامل برقراری عدالت و شفافیت بیشتر دانست.
به گزارش گروه اجتماعی وبلاگ پردیس وب، به نقل از روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، در این رویداد مهندس مصطفی کاظمی، مشاور عالی شهردار تهران، دکترعبدالرضا گلپایگانی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، دکتر محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران و جواد عطاران، معاون برنامه ریزی بانک شهر حضور داشتند و مهران محرمیان، معاون بانک مرکزی ایران و جمعی از مدیران عامل شرکت های حوزه پرداخت کشور هم به صورت برخط در این آیین شرکت کرده بودند.
شهردار تهران در این مراسم با بیان این که خوشبختانه امروز برای رونمایی یکی از فعالیت های برنامه عظیم تهران هوشمند در این جا هستیم گفت: ما در کلانشهر تهران مسائل زیادی داریم که این مسائل به روش سنتی قابل مدیریت نیستند. قدم اول در اداره امور شهر داشتن آمار و اطلاعات به روز است که ما را در تصمیم گیری راهنمایی کند. رصدخانه اصلی ترین وظیفه اش این بوده است که این کار مهم را انجام دهد و مخصوصا تبدیل اطلاعات به نقشه با استفاده از نرم افزار ها و پهنه بندی آن ها مدیران را در مدیریت شهر کمک می کند. بهره گیری صحیح از آمار ها اداره شهر را تسهیل می کند و شناخت فرصت ها در شهر را میسر می کند تا سرعت و کیفیت خدمات را بالا ببرد و از همه مهم تر در امتداد شعار تهران شهری برای همه شرایط عادلانه برای همه شهروندان فراهم آورد.
شهردار تهران ادامه داد: همه ما در تهران زندگی می کنیم و می دانیم اطلاعات می تواند رانت ایجاد کند. اگر این اطلاعات عادلانه باشد امکان رانت را از بین می برد و شفافیت و دقت و توسعه سازمانی را بالا می برد.
او با اشاره به داده های بین المللی گفت: رتبه بندی تهران در مقیاس جهانی را دنبال می کنیم، رتبه تهران با شاخص های بین المللی ما را راهنمایی می کند که در مقایسه با دیگر کلانشهر ها چه نقص هایی داریم و چگونه می توان جایگاه تهران را بالا برد.
حناچی در ادامه گفت: حضور دانشگاه ها در کنار شهرداری و نزدیک شدن آن ها به مرکز آمار و رصدخانه شهری محسوس است و باید ادامه یابد و فضا باید طوری فراهم شود که حداکثر استفاده از نخبگان دانشگاهی و جوانان خلاق فراهم باشد. اطلاعات را راحت در اختیار دانشگاهیان قرار دهید و از آن ها خروجی بخواهید. بدین ترتیب شرایطی فراهم می شود که در اداره امور شهر هم نیرو های آینده را تربیت می کنیم و هم آن ها را به واقعیت نزدیک می کنیم و این به نفع همه است.
او به زیربنا های هوشمند سازی شهر اشاره کرد و گفت: شهرداری تهران عملا از اوایل دهه هفتاد با زیرساخت هایی که فراهم کرده است پرچم دار مدیریت هوشمند بوده است، او در ادامه گفت: کرونا برخلاف همه تهدید ها یک فرصت برای توسعه خدمات مجازی فراهم کرده است که خیلی از آن ها قبلا ارائه نمی شد و خوشبختانه سازمان فاوای شهرداری تهران در این راستا حرکت خوبی داشته است.
شهردار تهران همچنین به سامانه تحلیل داده های 137 و 1888 اشاره کرد و گفت: هشدار های مربوط به سامانه های مردمی باید مستقیم به دفتر شهردار نیز ارسال شود تا بتوانیم به موقع سراغ آن برویم و مدیریت کنیم.
محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران هم در این نشست ضمن معرفی ماموریت ها و برنامه های جدید مرکز آمار و رصد شهری، با اشاره به تغییر رویکرد این مرکز به تحلیل داده گفت: ما در این مرکز علاوه بر جمع آوری و انتشار داده ها به تحلیل اطلاعات و تشخیص راهکار بر اساس آن رسیده ایم. تحلیل به ما امکان ریشه یابی مسائل و پیش بینی نیاز های آینده را می دهد. امیدواریم بتوانیم در خاتمهی این راستا از این داده ها برای تجویز راهکار ها برای آینده نیز استفاده کنیم.
او در ادامه با اشاره به ضرورت و تاثیر مثبت بهره مندی از فناوری های نوین در مدیریت شهر اضافه نمود: کلان داده، هوش مصنوعی، داده کاوی و پردازش تصاویر از امکانات و فناوری هایی است که برای بهره مندی از ویژگی های داده و تحلیل آن در این مرکز در دوره جدید مدیریت شهری استفاده شده است.
مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری در خاتمه بر تلاش در جهت استانداردسازی داده و استقرار حکمروایی داده تاکید کرد. سپس با اشاره به سامانه شهرپی به عنوان سامانه یکپارچه خدمات پرداخت شهری، آن را پلتفرمی زیرساختی برای استفاده همه کیف پول های شهروندی توصیف کرد.
در این برنامه همچنین، مهران محرمیان، معاون بانک مرکزی با استقبال از ایده و تلاش سازمان فاوای شهرداری تهران در یکپارچه سازی پرداخت های خرد، گفت: این که کیف پول های متفاوت در یک پلتفرم یکپارچه و با مقررات یکسان با هم رقابت کنند، موجب رشد شرکت های کوچک این حوزه هم می شود. پرداخت های خرد به ویژه در تاکسی ها به صورت یکپارچه موجب تسهیل پرداخت برای شهروندان با استفاده از هر اپلیکیشنی شده است.
او تاکید کرد: ایجاد پلتفرم شهرپی توسط شهرداری تهران باری را از دوش بانک مرکزی برمی دارد.
جواد عطاران، معاون برنامه ریزی و فناوری اطلاعات بانک شهر هم در این نشست، بیان نمود: 80 درصد از تراکنش های نظام بانکی در کشور تراکنش های خرد است و بابت این تراکنش ها تمام بانک ها به سیستم شاپرک کارمزد پرداخت می کنند و مشتریان هم بابت برخی از این تراکنش ها، کارمزد پرداخت می کنند.
او با بیان اینکه بانک شهر در راستای رسالت اجتماعی خود و کمک به شهرداری های کلانشهر ها برای حرکت در راستا شهر هوشمند پلتفرمی را طراحی کرد، گفت: این پلتفرم همه کارت الکترونیک های پرداخت شهروندی و همه پلتفرم های پرداخت خرد را مدیریت می کند. در این راستا با همکاری که با سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران داشتیم، توانستیم سرویس های خوبی را در حوزه پرداخت های خرد فراهم کنیم.
در ابتدای این مراسم هم پروژه های شاخص مرکز آمار و رصد شهری توسط رئیس این مرکز، دکتر سارا بوربور، معرفی و ارایه شد. از جمله این پروژه ها می توان به سامانه تحلیل الگو های سفر های شهری، تبدیل آدرس های متنی به لایه های اطلاعات مکانی و داشبورد های جامع و تحلیلی اشاره کرد.
در این رویداد همچنین کنندگان و مدیران شرکت های پرداختی به صورت برخط حضور داشتند و درباره اهمیت پلتفرم یکپارچه پرداخت نکاتی را مطرح کردند.
منبع: خبرگزاری دانشجو