سرمایه گذاری در بخش ماشین آلات کشاورزی 2 برابر شد

به گزارش وبلاگ پردیس وب، خبرگزاری خبرنگاران- رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: با حمایت های وزیر جهاد کشاورزی، سرمایه گذاری در بخش ماشین آلات کشاورزی نسبت به سال گذشته، دو برابر شده است.

سرمایه گذاری در بخش ماشین آلات کشاورزی 2 برابر شد

به گزارش سرویس مالی وبلاگ پردیس وب، کامبیز عباسی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تا به امروز بیش از 3 هزار و 300 میلیارد تومان تسهیلات در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی پرداخت شده است، گفت: با حمایت های وزیر جهاد کشاورزی، سرمایه گذاری در بخش ماشین آلات کشاورزی نسبت به سال گذشته، دو برابر شده است.

وی ادامه داد: روز گذشته نیز 700 میلیارد تومان به منظور تسهیلات تکمیلی مکانیزاسیون کشاورزی برای استان های سراسر کشور ابلاغ شده است.

عباسی بابیان اینکه از نظر سرمایه گذاری در زمینهٔ توسعه فناوری نسبت به سال گذشته افزایش 100 درصدی را شاهد بوده ایم، گفت: امیدوارم این فرایند با حمایت بانک کشاورزی که همیشه همراه ما بوده است، ادامه پیدا کند.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با اشاره به این که رویکرد در بخش مکانیزاسیون حرکت به سمت پایداری است، گفت: ما باید پایداری فراوری را با تکنولوژی و تجهیزات و مباحث موجود در حوزه فناوری پوشش دهیم.

عباسی درباره شرایط مکانیزاسیون در حوزه باغبانی گفت: سرمایه گذاری در خط اعتباری مکانیزاسیون باغبانی بین 10 تا 15 درصد بوده که امسال با حرکت تکنولوژی در باغات کشور 30 تا 35 درصد از سرمایه گذاری سالانه بخش مکانیزاسیون در این حوزه رقم می خورد و امیدوارم این فرایند ادامه دار باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر 90 شرکت فعال در حوزه شرکت های فراورینماینده لوازم و تجهیزات اختصاصی باغبانی در کشور وجود دارد.

عباسی با اشاره به بومی سازی بخشی از فناوری های نوین در حوزه باغبانی گفت: سامانه های مبارزه با تگرگ، سامانه های مبارزه با سرمازدگی در کشور بومی شده است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با تأکید بر عقب ماندگی مکانیزاسیون باغبانی در کشور، توضیح داد: در پی آن هستیم تا با حمایت های مجلس شورای اسلامی و وزیر جهاد کشاورزی این عقب ماندگی در تکنولوژی باغات کشور را پوشش دهیم.

وی یادآور شد: در حوزه باغبانی کشور عملیات برداشت به صورت مکانیزه برای ما بسیار اهمیت دارد؛ در محصولات باغی به جز پسته و زیتون که 15 تا 20 درصد باغات به صورت مکانیزه در حال برداشت است در سایر باغات این رقم به زیر 5 تا 10 درصد می رسد.

عباسی درباره تفاوت مکانیزاسیون باغی و زراعی، گفت: ماشین های باغبانی تکنیک بر هستند و به تکنولوژی بالاتری نسبت به انرژی مصرفی احتیاج دارند که البته احتیاج است حوزه صنعت کشور در این بخش بیشتر سرمایه گذاری کند.

وی درباره مکانیزاسیون حوزه گلخانه ها نیز گفت: توسعه محیط های گلخانه ای جزو سیاست های اصلی وزارت جهاد کشاورزی است و در حال حاضر 17 تا 18 هزار هکتار از گلخانه های ما تحت پوشش مکانیزه هستند؛ انشالله بنا است باسیاست های پیش روی وزارت جهاد کشاورزی، گلخانه های تحت پوشش مکانیزاسیون به 60 هزار هکتار و بیشتر در سال 1404 برسد.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با تأکید بر اینکه باید در پی تجهیزات درون گلخانه ای باشیم، یادآور شد: بیش از 41 فناوری در زمینه لوازم و تجهیزات گلخانه ای کشور شناسایی و در سایت مکانیزاسیون کشاورزی بارگذاری شده است.

وی با بیان این که استاندارسازی این 41 فناوری حوزه لوازم و تجهیزات گلخانه ای کشور نیز اجرا شده است، توضیح داد: عموماً این تجهیزات سیستم های گرمایشی، سرمایشی، اتوماسیون کنترل اقلیم گلخانه ها و مسائل سم پاشی و آبدهی بوده اند.

عباسی با اشاره به این که تجهیزات گلخانه ای احتیاج به نگرش خاصی دارند، گفت: عموماً هر ماشینی نمی تواند وارد فضای گلخانه گردد، بنابراین باید به سمت تکنولوژی های پاک در این حوزه حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه حدود 15 تا 20 درصد از مجموع گلخانه های کشور سنتی هستند، گفت: باید این گلخانه ها به سمت مکانیزه شدن حرکت نمایند و پس از تغییر، ما تجهیزات مطلوب این حوزه را فراهم خواهیم کرد.

عباسی با اشاره به این که 2.9 میلیون هکتار باغ در کشور وجود دارد، تاکید نمود: باید به سمت مکانیزاسیون این باغ ها پیش برویم.

وی درباره حوزه استاندارسازی ماشین آلات کشاورزی نیز گفت: سالانه حدود 600 آزمون و ارزیابی در حوزه ماشین آلات و تجهیزات آبیاری و حدود 200 آزمون در زمینهٔ تجهیزات و لوازم کشاورزی انجام می گردد.

عباسی به وجود 40 واحد همکار که قطب های دانشگاهی کشور هستند نیز اشاره نمود و یادآور شد: با همکاری و همراهی سازمان ملی استاندارد درصدد اخذ گواهی 17025 نیز هستیم.

وی گفت: در حال حاضر شاهد افزایش کیفیت در فراوری ماشین آلات کشاورزی هستیم و امیدواریم این فرایند صنعتی شدن را که یکی از دغدغه های وزیر جهاد کشاورزی است در امسال به نحو مطلوب به اتمام برسانیم.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با اشاره به محدودیت در حوزه لوازم و تجهیزات مورداحتیاج مکانیزاسیون گیاهان دارویی، از صنعتگران خواست به سمت ماشین آلات، لوازم و تجهیزات گیاهان دارویی مانند زعفران، گل محمدی و سایر گیاهان دارویی حرکت نمایند.

وی بابیان اینکه در حوزه کاشت و برداشت زعفران اقدامات اولیه اجرا شده است، گفت که اما همچنان احتیاجمند توسعه و تکمیل در این حوزه است.

عباسی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به استفاده از پهپادهای کشاورزی، یادآور شد: مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی اولین بخشی بوده که پهپادهای کشاورزی را به صورت رسمی در کشور برای بخش کشاورزی هوشمند معرفی، حمایت و مورد تأکید قرار داده است.

وی افزود: باوجود چالش برای استفاده از پهپاد در حوزه کشاورزی، امروز شاهد آن هستیم که پهپادهای کشاورزی به وفور در حال استفاده در این بخش است.

عباسی ادامه داد: برای این منظور بیش از 62 مدل را مورد آزمون و ارزیابی قرار دادیم و در واقع این پهپادها قابلیت عرضه به بخش کشاورزی و دریافت تسهیلات بانکی را دارند.

کدM-ch2531

منبع: خبرگزاری آریا

به "سرمایه گذاری در بخش ماشین آلات کشاورزی 2 برابر شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سرمایه گذاری در بخش ماشین آلات کشاورزی 2 برابر شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید