طرز تهیه دیگچه مشهدی
به گزارش وبلاگ پردیس وب، دیگچه مشهدی به شله زرد و شیر برنج شباهت دارد. این دسر را با خلال پسته و زعفران سرو می نمایند.
دیگچه مشهدی از دسر های محلی است که در استان خراسان پخت می گردد و نام دسر نشانگر پخت بیشتر این دسر در مشهد است.
بر سیاق دیگر غذا ها و دسر های خطه خراسان زعفران در پخت دیگچه مشهدی نقش اساسی دارد. این دسر مشهدی به شله زرد و شیر برنج شباهت دارد و برای پخت درست احتیاج است که فوت و فن های آن به خوبی یاد گرفته گردد.
مواد لازم:
برنج نیم دانه: 1 پیمانه
آب: 2 پیمانه
شیر پر چرب: 2 لیتر (8 و نیم پیمانه)
گلاب: 1/2 پیمانه
شکر: 1 و 1/2 پیمانه
کره: 50 گرم
زعفران: به میزان دل خواه
طرز تهیه و دستور پخت:
1. برنج را شسته و به مدت یک ساعت خیس کنید. بگذارید خوب بپزد می توانید از برنج خورد که مخصوص آش است بهره ببرید.
2. زمانی که آب برنج تبخیر شد شیر را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا شیر به خورد برنج برود.
3. به ترتیب شکر را اضافه نموده و هم بزنید و سپس هل را اضافه کنید باید آنقدر مواد بجوشد تا سفت گردد.
4. در آخر گلاب و بعد از چند دقیقه کره را اضافه کنید.
5. حالا زمان آن رسیده است که دیگچه مشهدی را دم کنید.
6. در این مرحله زعفران دم نموده را در گوشه ای از قابلمه بریزید و هم بزنید تا نیمی از آن زرد رنگ گردد.
7. دسر دیگچه را مانند برنج به مدت نیم ساعت دم کنید و لازم است که حرارت خیلی کم باشد.
8. بعد از خنک شدن این دسر را با خلال پسته و زعفران میل کنید.
فوت و فن ها:
- برای برگرداندن دسر دیگچه قابلمه پخت باید نچسب باشد. می توانید از قالب مخصوص دسر بهره ببرید باید ته قالب را کمی با کره چرب کنید بعد از خنک شدن به راحتی از قابلمه و یا قالب جدا می گردد.
منبع: فرادید