روش درست نگهداری انواع ماست به مدت طولانی ، از کجا بفهمیم ماست خراب شده است؟
به گزارش وبلاگ پردیس وب، ماست بخش جدایی ناپذیر از سفره های ایرانیان است که با رعایت نکات کلیدی و خاص می توان برای مدت طولانی تری ماست سالم و تازه برای استفاده داشت.
به گزارش وبلاگ پردیس وب، ماست یکی از سالم ترین و پرمصرف ترین فرآورده های غذایی تهیه شده از شیر است که ارزش غذایی بالا و خواص درمانی فراوانی دارد. برای نگهداری انواع ماست مانند ماست چکیده، ماست موسیر و... نیز همانند سایر مواد غذایی باید نکاتی را رعایت کرد که در ادامه به آن پرداخته ایم.
قرار دادن ماست در جای خنک
ماست را در جای خنک نگهداری کنید زیرا گرما موجب فاسد شدن ماست می گردد، گرما یکی به سرعت باعث ایجاد واکنش های شیمیایی منفی در ماست شده و سبب کاهش کیفیت ماست و رشد کپک ها و فساد آن خواهد شد.
گذاشتن ماست دور از نور خورشید
ماست را در مکانی قرار دهید که دور از تابش نورخورشید باشد زیرا نورخورشید سبب تشدید شدن فعالیت میکروارگانیسم ها و کاهش کیفیت و فساد ماست و یا ترش شدن، آب انداختن، بردین و… ماست می گردد.
قرار دادن ماست در جایی دور از رطوبت
ماست را در مکانی قرار دهید که رطوبت نداشته باشد، ماست خاصیت جذب رطوبت محیط را دارد و رطوبت محیط را برای رشد قارچ ها و کپک ها و آب انداختن ماست فراهم می نماید.
نگهداری ماست در محیط خانه
اگر ماست را داخل یخچال قرار دهید، بیشتر و سالم تر می ماند اما اگر شرایط نگهداری ماست در یخچال را ندارید، می توانید آن را در خنک ترین جای خانه و دور از رطوبت و نور خورشید در ظرف در بسته نگهداری کنید.
ماندگاری ماست
ماست دیرتر از شیر فاسد می گردد، پس از خرید ماست، تاریخ روی آن را ببینید و تا یک تا دو هفته پس از خرید ماست، می توانید از آن بهره ببرید.
نگهداری ماست چکیده، ساده و موسیر در یخچال
برترین محیط برای نگهداری ماست داخل یخچال است زیرا در یخچال و در دمای 5 تا 7 درجه سانتیگراد سرعت رشد کپک ها کمتر می گردد و زمان بیشتری می توان ماست را نگهداری کرد.
نگهداری ماست چکیده، ساده و موسیر در فریزر
ماست را می توان طولانی مدت و به مدت دو ماه در فریزر نگهداری نمود اما ممکن است پس از خارج شدن ماست از فریزر بافت و طعم آن به کیفیت اول نباشد که می توانید آن را به دوغ تبدیل کنید. برای فریز کردن ماست آن را در ظرف شیشه ای درب دار ریخته و 2 سانت از سر ظرف خالی نگه دارید زیرا حجم ماست پس از یخ زدن افزوده می گردد.
برترین ظرف نگهداری ماست
برترین ظرف نگهداری ماست ظروف سفالی است، نگهداری ماست در ظرف سفالی معروف به کوزه ماست سبب حفظ طعم و کیفیت آن می گردد. در ظروف سفالی ماست آب کمتری خواهد داشت چراکه ظروف سفالی ویژگی مکندگی خیلی زیادی دارند و سبب جذب آب اضافی ماست شده و ماست چکیده درست می گردد. ظروف بی رنگ یا به رنگ زرد سفالی از ظروف سفالی آبی و فیروزه ای رنگ برای نگهداری ماست مناسب تر هستند.
بعد از ظروف سفالی، ظروف شیشه ای و ظروف پلاستیکی استاندارد و به رنگ روشن برای نگهداری ماست مناسبند.
- طرز تهیه ماست کوزه ای | علت آب انداختن ماست و راه چاره آن | ماست چکیده را در خانه تهیه کنید
از کجا بفهمیم ماست خراب شده است؟
بافت ماست باید لطیف، همگن و بدون دلمه باشد، روی ماست فاسد نقاط رنگی و کپک مانند غیر عادی مشاهده می گردد.
ماست سالم بویی مطبوع و عادی دارد اما ماست فاسد بوی غیرطبیعی و آزاردهنده دارد.
ماست سالم طعم خوبی دارد و بیش از حد ترش و شیرین نیست اما ماست فاسد طعمی غیر معمول، تلخ و زننده دارد.طعم تلخ ماست به علت واکنش های شیمیایی و هیدورلیز پروتئین های ماست و تجزیه به اسیدهای آمینه است.
لکه های قرمز روی ماست نوعی کپک خطرناک می باشند، این ماست به هیچ عنوان نباید خورده گردد.
نقطه های سبز و قهوه ای رنگ روی ماست علامت رشد کپک هاست.
نکات مهم نگهداری ماست
ماست به راحتی طعم و بوی دیگر مواد را به خود می گیرد، در یخچال ماست را در ظرف در دار قرار داده و دور از مواد غذایی دیگر نگهداری کنید.
قاشق کثیف، چرب و خیس را داخل ماست نزنید و برای برداشتن ماست از یک قاشق خشک و تمیز بهره ببرید.
تماس ظرف یا دست آلوده با ماست، نگهداری ماست در جای گرم و مرطوب، نگهداری ماست در ظرف نامناسب و بدون در و… از علت های کپک زدن ماست هستند.
کپک روی ماست را برندارید و ماست را بخورید زیرا کپک راحت به لایه های زیرین ماست نیز نفوذ می نماید و ماست کپک زده را نباید خورد.
منبع: ایسکانیوز
منبع: همشهری آنلاین