پشت پرده های سیاسی رای نیاوردن مدرس خیابانی

به گزارش وبلاگ پردیس وب، برخلاف پیش بینی ها مبنی بر رأی آوردن گزینه پیشنهادی وزیر صمت در مجلس اصولگرایان، مجلس به مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صمت، رأی اعتماد نداد. روز های قبل رسانه ها پالس های مثبتی از مجلس دریافت کرده بودند و یکی، دو نماینده در گفتگو با خبرگزاری ها ابراز امیدواری کرده بودند مسئله ای بر سر راه گزینه پیشنهادی وجود نخواهد داشت و مجلس به او نظر مثبت دارد؛ اما برخلاف این، او رأی نیاورد.

پشت پرده های سیاسی رای نیاوردن مدرس خیابانی

روزنامه شرق در ادامه نوشت: رأی نیاوردن مدرس خیابانی در شرایطی است که دو وزیر روحانی در صف انتظار استیضاح قرار دارند و همه این ها یعنی مجلس چراغ قرمزش را برای روحانی روشن کرده و تعارضی که قابل پیش بینی بود، نمایان شده است. احتمالا غیبت روحانی در جلسه رأی اعتماد که پیش تر هم اعلام شده بود، عامل مهمی در کج تابی و کج خلقی مجلس نشینان بود که نتیجه خود را در رأی دهی نشان داد. از سویی این غیبت خودش می تواند معلول دلخوری و شکراب بودن رابطه دولت و مجلس بوده باشد. مجلس هم پاسخ این غیبت را نه تن ها در رأی ندادن بلکه در ممانعت از دفاع جهانگیری به جای روحانی داد.

درحالی که اسحاق جهانگیری به نیابت از حسن روحانی به همراه امیری، معاون مجلسی رئیس جمهور، در ساختمان هرمی بهارستان حاضر شد تا از حسین مدرس خیابانی که به عنوان وزیر صنعت و معدن به مجلس معرفی شده بود، دفاع کند، هیئت رئیسه بر اساس ماده 231 قانون آیین نامه داخلی مجلس، به او اجازه رفتن پشت تریبون را نداد.

این آیین نامه می گوید: در جلسه استیضاح، پس از بیانات استیضاح کنندگان، رئیس جمهور می تواند به دفاع از وزیر یا وزیران مورد استیضاح بپردازد، همچنین وزیر یا وزیران مورد استیضاح نیز می توانند به دفاع از خود بپردازند و، چون رئیس جمهور در مجلس حضور نداشت، از این موضوع گذر کرد و جهانگیری نیز پشت تریبون قرار نگرفت. در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی وزارت صمت، علیرضا سلیمی، کننده محلات، در تذکری از حضورنداشتن حسن روحانی در جلسه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی صمت انتقاد کرد و آن را توهین به مجلس دانست.

محمدباقر قالیباف که ریاست جلسه را بر عهده داشت، در پاسخ به این تذکر گفت: آقای امیری، معاون مجلسی رئیس جمهور، امروز گفتند و دیروز هم نامه ای از سوی دفتر ریاست جمهوری به مجلس ارسال شد که لازم بود به آن اشاره کنم و آن اینکه آقای روحانی استعلامی از ستاد ملی کرونا داشتند و این ستاد حضور ایشان در مجلس را به مصلحت ندانستند!

رابطه دولت و مجلس در دو موردی که اخیرا نشانه هایش رسانه ای شده، چندان رضایت بخش نبوده است؛ یکی در ماجرای کنکور که مجلس و شخص قالیباف اصرار به تعویق آن داشت، درحالی که دولت و ستاد مقابله با کرونا آن را به صلاح ندانست. قالیباف چند بار از تریبون مجلس درباره تعویق کنکور صحبت کرد و حتی کمیسیون آموزش را مأمور پیگیری ماجرا کرده بود؛ اما در نهایت تیرش به سنگ خورد.

در ماجرای جلسه شورای اقتصادی سران قوا نیز قالیباف از درِ مخالفت با طرح های دولت درآمده است. مجلس از اینکه سکان اقتصادی دست دولت است، گلایه مند است. رسانه نزدیک به قالیباف نوشته بود چرا شورا عملا کار را دست دولت سپرده است. در این گزارش آمده بود: از وقتی برخی اعضای دولت به ترکیب شورا اضافه شده اند، شاهدیم که فرمان همه امور در دست روحانی است و رؤسای دو قوه دیگر اندازه روحانی بر مصوبات این شورا اثر ندارند. مجلس از اینکه در جریان طرح های این شورا نیست، گلایه دارد. یکی از کنندگان گفته بود طرح های این شورا باید در مجلس طرح و بررسی شود.

جهانگیری روز گذشته فرصت صحبت پیدا نکرد، ولی اصغر عنابستانی، کننده سبزوار، خطاب به او گفت: جهانگیری، به جای اینکه این قدر به فکر جا انداختن آدم هایتان باشید، کمی هم به فکر مردم باشید. آقای مدرس بازداشتی فتنه را در رأس یکی از شرکت های بزرگ بازرگانی گذاشته اید؛ کسی که مراجع رسمی درباره او نامه داده اند و گفته اند به او پست داده نشود.

حسینعلی حاجی دلیگانی، کننده شاهین شهر نیز گفت: رأی مجلس به خیابانی جایزه به مسببان گرانی و احتکار است. مدیری که از ترس مردم جرئت نمی کند پایش را در بازار های کشور بگذارد، حال برای دریافت رأی اعتماد به مجلس آمده است. در تمام کشور ها چنین فردی را به عنوان اخلالگر در نظام اقتصادی مجازات می کنند نه اینکه پیشنهاد وزارت به او بدهند. بهترین دلیل برای عدم رأی به خیابانی، سوابق او است؛ خیابانی هندوانه دربسته نیست بلکه درباز است.

محسن زنگنه کننده دیگری بود که در مخالفت با وزیر پیشنهادی صحبت کرد و گفت اقتصاد امروز در اختیار مافیا های مختلفی است و امروز نیازمند وزیری شجاع هستیم تا بتواند با مافیا برخورد کند که متأسفانه در این سه ماه چنین قابلیتی را در شما ندیده ایم.

علی بابایی کارنامی، کننده مردم ساری، در موافقت با وزیر پیشنهادی گفت: سؤالی که کنندگان مجلس از رئیس جمهور دارند، چرا مطرح نمی شود و آن سؤال را گرو گرفته اید و حالا مدرس خیابانی باید پاسخ بدهد. تشکل های کارگری، کارفرمایی و اتاق بازرگانی برای موافقت با مدرس خیابانی با ما تماس گرفتند و آقای مدرس خیابانی هم از روزی که مسئولیت را پذیرفته، پای کار صنعت بوده و طرفدار واردات صرف نیست. ما مخالف تورم و اشرافی گری هستیم. مافیای صنعت فولاد و خودرو به دنبال مدیریت کنندگان هستند و می خواهند به مدرس خیابانی رأی ندهیم.

احمد رسولی نژاد، کننده دماوند نیز سلامت، دیانت، تقوا و مدیریت کارآمد را از ویژگی های مدرس خیابانی عنوان کرد. با همه این اوصاف، سمبه مخالفان پرزورتر بود و سرپرست وزارت صمت، با 104 رأی موافق و 140 رأی مخالف و 10رأی ممتنع، رأی نیاورد.

منبع: فرارو

به "پشت پرده های سیاسی رای نیاوردن مدرس خیابانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پشت پرده های سیاسی رای نیاوردن مدرس خیابانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید