گیاه هوازی تان دارد می میرد؟ سریع دست به کار شوید

به گزارش وبلاگ پردیس وب، گیاهان هوازی فوق العاده اند، شاخ و برگ خاکستری - نقره ای آنها خانه را مدرن و شیک می نمایند. ام این گیاهان هم مانند گیاهان عادی دچار بیماری و مشکل می شوند. اگر راه درمان آنها و مسئله ای که دارند را نمی دانید، این مطلب را بخوانید تا گیاهان هوازی عزیزتان را از مرگ نجات دهید.

گیاه هوازی تان دارد می میرد؟ سریع دست به کار شوید

همانطور که از نام این گیاهان پیدا است هوازی (اپی فیتیک) هستند و برای بقا احتیاج به خاک ندارند. آنها رطوبت و مواد غذایی را به وسیله پوست برگ هاشان به درون می کشند. به همین علت است که نگهداری زیادی احتیاج ندارند اما این به آن معنی نیست که آنها مریض، پژمرده، شل و ول و قهوه ای نمی شوند.

گیاه هوازی تان در حال مرگ است؟ آن را نجات دهید

  1. خیساندن برترین راه است. برترین و اساسی ترین راه نجات یک گیاه هوازی آن است که آن را درون آب بخیسانیم. گیاه را برای 6 تا 8 ساعت، در شب یا روز، در آب بخیسانید. بعد از این زمان گیاه را برای 4 ساعت در مکانی روشن بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد. می توانید گیاه را در آبکش یا روی دستمال کاغذی بگذارید. این مرحله بسیار مهم است چرا که رطوبت اضافی دشمن هر گیاهی است.

هر 2 تا 3 روز یکبار این خیساندن را، برای مدتی زمانی کوتاه تر، تکرار کنید تا زمانی که دیگر گیاه خشک به نظر نرسد. بعد از مدتی می توانید هر 1 هفته یک بار این کار را انجام دهید و تنها 20 تا 30 دقیقه گیاه را بخیسانید. در طول زمستان و در روزهایی که هوا مرطوب است کمتر و با فاصله های زمانی بیشتر گیاه را بخیسانید. اگر در منطقه ای با آب و هوای گرم زندگی می کنید گیاه تان را بیشتر بخیسانید. هر هفته چند ساعت کفایت می نماید.

  1. گرسنگی را ریشه کن کنید. گیاهان گرسنه می شوند. غلط ترین فرض رایجی که در خصوص گیاهان هوازی وجود دارد آن است که آنها هر چه احتیاج دارند را به وسیله هوا جذب می نمایند. گیاه هوازی تان را هر ماه کود دهی کنید. برای این کار مقداری کود مخصوص گیاهان هوازی را به آب اضافه کنید. غلظت محلول کودی باید به اندازه گفته شده روی بسته کود باشد. اگر نمی توانید کود مخصوص گیاهان هوازی را پیدا کنید، هر کود مایع مخصوص گیاهان خانگی که پیدا کردید را تهیه کنید و محلولی یک چهارم غلظت گفته شده روی بسته کود درست کنید و با آن گیاه هوازی تان را تغذیه کنید.
  2. تابش خورشید. 3 احتیاج اصلی گیاهان هوازی هوا، آب و آفتاب است. شاید گیاه هوازی تان دارد به خاطر کمبود آفتاب می میرد. نوری فیلتر شده یا غیر مستقیم که از فاصله 90 تا 150 سانتی متری از پنجره به گیاه هوازی بتابد، برای گیاهان هوازی خانگی ایده آل است. مقداری نور مستقیم هم عالی است اما بهتر است که این نور، نور صبحگاهی باشد. هرگز اجازه ندهید گیاه هوازی تان تمام روز آفتاب مستقیم داشته باشد در غیر این صورت گیاه تان حتما دچار سوختگی و خشکی می گردد. نور مصنوعی هم گزینه ای خوب است اما باز هم باید گیاه تان را در کنار منبعی از نور طبیعی نگه دارید؛ بعلاوه باید منبع نور مصنوعی را شب ها خاموش کنید. این را هم در نظر داشته باشید که گیاهان هوازی در هوای خیلی سرد دوام نمی آورند و حتما باید دمای محیط را بالای 5 درجه سانتی گراد نگه دارید.
  3. گردش هوا مهم است. همه ما به هوای تازه احتیاج دارید، گیاهان هوازی مان همین طورند! گردش هوای ضعیف علت دیگری است که گیاهان ما می میرند. اگر می خواهید گیاه هوازی تان سالم و شاداب بماند، آن را در جایی نگه دارید که هوای تازه دریافت کند. گیاهان هوازی که در تراریوم های در بسته یا در محیطی خفه نگه داشته می شوند زنده نمی مانند. گردش هوای خوب باعث متعادل شدن دما و جلوگیری از تجمع آب اضافی بر روی برگ های گیاه می گردد. گیاه هوازی تان را نزدیک به وسایل خنک نماینده یا گرم نماینده هوا قرار ندهید.
  4. حواس تان به آفات باشد. یکی از عمده ترین دلایلی که گیاهان هوازی تان از روی غفلت می میرند، وجود آفاتی است که شما متوجه آنها نمی شوید. اگر تا به حال از گیاه هوازی تان غافل بوده اید، الان زمان مناسبی برای سر زدن و آنالیز آنها است. اگر بر روی گیاه موجودات پنبه شکلی می بینید، شپشک های آرد آلود به گیاه تان حمله نموده اند. این آفات خود را در میان ترشحات مومی پنهان می نمایند و بعد بر روی گیاه تان جشن می گیرند!

درمان شپشک آرد آلود آسان است. اولین کاری که باید انجام دهید آن است که گیاهان آلوده را از گیاهان سالم جدا کنید تا دیگر گیاهان آلوده نشوند. سپس گیاه هوازی را با محلول رقیق شده ای از آب و مایع ظرفشویی بشویید. گیاه را به خوبی آبکشی کنید. سپس مقداری پنبه را به الکل آغشته کنید و با آن شپشک های مزاحم را از روی گیاه تان بردارید. چند هفته گیاه را تحت نظر بگیرید و اگر دیگر آفتی روی آن مشاهده نکردید آن را به جای قبلی اش در کنار بقیه گیاهان منتقل کنید.

خلاصه آنکه بعد از اینکه فهمیدید چه چیزی دارد گیاه تان را از پای درمی آورد، سریعا جلوی آن را بگیرید. اگر مشکل گیاه تا حدی شدید است که دیگر راهی برای نجات آن باقی نمانده گیاه را دور بیاندازید و از تجربیاتی که به دست آورده اید برای مراقبت بهتر از دیگر گیاهان تان بهره ببرید.

منبع: فوت و فن / balconygardenweb.com

به "گیاه هوازی تان دارد می میرد؟ سریع دست به کار شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گیاه هوازی تان دارد می میرد؟ سریع دست به کار شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید