6 ماده غذایی مضر برای استخوان ها
به گزارش وبلاگ پردیس وب، اگر سابقه پوکی استخوان در خانواده تان باشد، دقت به عادات غذایی اهمیت ویژه ای می یابد و باید بعضی مواد غذایی را که برای بافت استخوانی مضر است، محدود و از بعضی عادات غذایی اجتناب کرد.

کنار گذاشتن عادات خطرناک غذایی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان، درست به همان اندازه مصرف مواد غذایی مفید، ضروری به نظر می رسد. به گزارش آوای سلامت، پوکی استخوان مانند دیابت یا فشار خون بالا از بیماری هایی است که با متعادل نگاه داشتن رژیم غذایی می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.
اگر سابقه پوکی استخوان در خانواده تان باشد، دقت به عادات غذایی اهمیت ویژه ای می یابد و باید بعضی مواد غذایی را که برای بافت استخوانی مضر است، محدود و از بعضی عادات غذایی اجتناب کرد.
غذا های التهابی
کسانی که استعداد یا سابقه خانوادگی ابتلا به پوکی استخوان را دارند، از مصرف بیش از حد محصولاتی مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی سفید، بادمجان و... باید اجتناب کنند، چون این غذا ها منجر به التهاب استخوان و تسریع فرایند ابتلا به پوکی استخوان خواهند شد.
مصرف بیش از حد کافئین
مصرف روزانه قهوه از جذب بهتر کلسیم جلوگیری می نماید. هر چه میزان کافئین وارد شده به بدن بیشتر باشد، کلسیم بیشتری به وسیله ادرار دفع می گردد بنابراین اگر می خواهید تا 90 سالگی زندگی کنید، باید از تعداد فنجان های قهوه که روزانه می نوشید بکاهید.
سدیم
علاوه بر افزایش خطر های بیماری های قلبی عروقی با مصرف زیاد نمک، هر چه میزان نمک مصرفی فرد بیشتر باشد، دفع کلسیم در ادرار و عرق فرد نیز بیشتر می گردد لذا توصیه می گردد برای سلامت استخوان ها تا حد امکان از مصرف نمک خودداری کنند.
استفاده زیاد گوشت قرمز
رژیم غذایی غنی از گوشت برای استخوان ها ضرر دارد. در جریان هضم مواد غذایی، پروتئین های حیوانی اسید هایی همچون اسید فسفریک، و ... آزاد می کنند که PH بدن را تغییر می دهد. هر چه PH بدن اسیدی تر باشد، مواد معدنی بیشتری در استخوان ها از دست می رود.
نوشابه های گازدار
این نوشیدنی ها علاوه بر این که اشباع از کافئین هستند، به علت داشتن اسید فسفریک، اسیدی معدنی که از جذب کلسیم جلوگیری می نماید، برای استخوان ها مضرند. در مقابل، اسید کربنیک موجود در آب های معدنی گازدار هیچ تاثیر منفی بر استخوان ها ندارد.
اسفناج خام
اگرچه مصرف اسفناج برای تقویت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان لازم است، اما نوع خام آن به دلیل وجود ماده ای به نام اگزالات باعث عدم جذب کلسیم در بدن گردد لذا توصیه می گردد جهت مصرف اسفناج آن را به صورت پخته مصرف کنند.
منبع: آفتاب یزد
منبع: فرادید