از مصرف جگر نیم پخته خودداری کنید
به گزارش وبلاگ پردیس وب، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: به سبب احتمال ابتلا به تب کریمه کنگو از مصرف جگر نیم پخته خودداری گردد.

آمنه زینلی گفت: تب کریمه کنگو در دام به جز تب علائم بالینی معین ندارد و نظارت بر کشتار دام در کشتارگاههاو پرهیز از کشتار غیر مجاز و سم پاشی دام ها و اماکن دامی یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو و اولویت های شبکه دامپزشکی است.
به گفته او شهروندان باید به نکاتی از جمله سم پاشی اماکن دامی، رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه بیشتر توجه نمایند و از مصرف جگر به صورت نیم پخته خودداری نمایند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: اقداماتی در این خصوص به وسیله کارشناسان دامپزشکی در حال اجرا است که می توان به نظارت بر فعالیت کشتارگاه ها و سم پاشی دام ها و اماکن نگهداری دام ها علیه کنه های دامی و مبارزه و برخورد با کشتار غیر مجاز و نگهداری لاشه ها در پیش سرد به مدت 24 ساعت اشاره نمود.
زینلی می گوید: کلیه دام ها قبل از جابجایی و تردد بایستی سم پاشی شوند و بعلاوه بایستی گواهی بهداشتی قرنطینه ای از شبکه دامپزشکی دریافت نمایند.
رییس شبکه دامپزشکی عمده ترین راه های انتقال بیماری تب کریمه کنگو به انسان را ، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن با دست بدون پوشش، تماس با خون، ترشحات و نمونه های بافتی بیمار آلوده بیان کرد.
او از دامداران خواست در نگهداری دام ها و تماس با آن ها نکات بهداشتی را رعایت نمایند و گفت: شهروندان نیز گوشت مورد احتیاج خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه نمایند، زیرا لاشه دام ها در کشتارگاه ها به مدت 24 ساعت در سردخانه در دمای 0 تا4 درجه سانتی گراد نگهداری می گردد و بعد از این مدت مصرف گوشت قرمز مسئله ای برای انسان ندارد.
وبلاگ پردیس وب کرمان کرمان
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان